kan en buler i bilen

Der er intet så smukt som en helt skinnende og nylakeret bil, der bare ser super flot og lækker ud, som den står i din indkørsel. Nye ting er generelt bare fede. Du har sikkert selv prøvet at værne heftigt om din nye computer, ur, telefon eller måske bil – lige indtil genstanden får sin første rids.

For når først uheldet er ude, så forsvinder en stor del af glæden ved den flotte, nye bil. Hvad end du lige har købt bilen eller bare lige har fået den lakeret, så kan en buler i bilen nemlig ødelægge hele indtrykket.

Uheldet kan ske for enhver bilist

Det er en udbredt misforståelse, at buler i bilen kun rammer folk, som er dårlige til at køre eller er uerfarne i at sidde bag et rat. Måske er risikoen rigtig nok lidt større, hvis du ikke har så godt styr på det der med at køre.

Men du kan være uheldig, lige meget hvor dygtig en bilist du er. For ulykker kan ske, og der er mange faktorer at tage stilling til, når du kører. Nogle gange kan du endda få buler i bilen, selv når du ikke sidder i den.

Parkering er skyld i mange buler

Parkeringssituationer er en af de største syndere, når det kommer til buler i bilen. Når du skal parkere din bil, vil du nemlig tit opleve, at du skal navigere på meget lidt plads og mellem mange potentielle ting, der kan give buler.

Andre biler, søjler, skraldespande, skilte og hegn er bare nogle få af de ting, som du let kan komme til at kollidere med, hvis du bare er en den mindste smule uopmærksom. Og selvom sammenstødet ikke er dramatisk, kan det godt give irriterende store buler.

Andre kan påkøre din bil

Denne her situation er ekstremt irriterende, for her kan man ikke engang bebrejde sig selv. Det sker nemlig en gang imellem, at man kan risikere at blive påkørt af en anden bilist. Enten imens man selv kører bilen, eller mens den holder et eller andet sted.

Her gælder det igen, at sammenstødet kan give store buler på trods af, at det på ingen måde er særlig voldsomt. Og så står du pludselig med en rigtige ubehagelig situation på hænderne, udover det faktum, at den fine nye lak i din bil også er blevet spoleret.

Det kan du gøre

Når uheldet er ude, og bulerne først er opstået, så er der ikke meget, du som enkeltperson kan gøre. Det er vigtigt at registrere et eventuelt uheld og melde det til forsikringen. På den måde kan du måske være så heldig at få penge til reparationen.

Men ellers skal bilen sendes til mekaniker. Her kan en fagperson nemlig rette bulen ud, udbedre eventuelle ridser og give bilen en ny omgang lak. På den måde kan man heldigvis sige, at buler i bilen sjældent er graverende – de er bare super irriterende og rigtig besværlige.