seo statistik

For at rangere højt på søgemaskinerne er det vigtigt at rette sit blik imod sin hjemmeside. Men før du kan gøre dette, så er det essentielt, at du forstår et par andre og mere basale ting.

Før du går ind i det tekniske og det hårde arbejde, som det er at skabe en god hjemmeside eller webshop, så er der nemlig nogle helt fundamentale ting, som man spørge sige selv om, og det første får du her:

Hvorfor søger personer egentligt på Google?

Grundlæggende findes der tre grunde til, at brugerne anvender Google. Disse er:

  1. Informationssøgning.
    – Information om et specifikt emne.
  2. Navigationssøgning
    – Søgning efter emner/produkter/virksomheder/information, som den søgende kender i forvejen.
  3. Transaktionssøgninger
    – Når den søgende er klar til at købe.

For at have styr på de basale på din hjemmeside, bør du altså først og fremmest spørge dig selv om, hvilken type af de søgende, som du henvender dig til (hvis ikke flere).

Hvordan søger potentielle kunder information?

Én ting er, hvorfor brugerne søger, én anden ting er – hvordan søger de?
I løbet af de sidste årtier har der været en klar tendens til, at langt største delen af online søgninger er blevet foretaget fra en computer. Men er det stadig sådan?

Det korte svar er nej. Flere og flere søger nemlig fra deres smartphones eller andre mobile enheder. Derfor er en af de vigtigste ting ved din hjemmeside, at den er kompatibel med mobile søgninger. Hvis din hjemmeside kun henvender sig til personer, der søger fra en computer, så smider du simpelthen penge ud ad vinduet.

De mange mobile søgninger stiller også krav til dine tekster. På grund af en mindre skærm, så er brugeren overblik ikke lige så stort, når de søger fra en mobil. Derfor er det vigtigt, at dine tekster er ekstra lette at danne sig et overblik over. Det handler altså om at skrive korte sætninger i korte afsnit og i et let sprog.

En anden (nyere) tendens er stemmesøgning. Dette sætter igen nye krav til dine tekster og til din hjemmeside, og hvis du gerne vil følge de nyeste trends og være et skridt foran, så kan du med stor fordel søge mere information om dette.

Forstå Google og tilpas dig de relevante tendenser

Flere søgninger fra mobilen har overtaget de sidste par år, og stemmesøgninger vil blive mere og mere populært.

Tendenserne ændrer dig hele tiden, og det er essentielt, at du følger med tiden og tilpasser dig disse tendenser.
Det er ikke altid nemt at følge med, men det er nødvendigt. Det er en af grundene til, at både store og små virksomheder vælger at hyre ekstern hjælp til alt, hvad der har med seo statistik at gøre. Derved kan man selv fokusere på sine egne spidskompetencer og trygt efterlade online marketingopgaverne til en ekstern virksomhed, der har styr på alle de nye trends.